Search
Close this search box.

Knolselder soep met sinaas

Knolselder soep met sinaas

Voorbereidingstijd 15 minuten Kooktijd 20 minuten Totale tijd 35 minuten Moeilijkheidsgraad: Beginner Opdieningen: 4 Geschatte kosten: 8 Beste seizoen: Winter

Knolselder soep met sinaas

Vegan knolselder soep

 1. Zo maak jij een smaakvolle vegan knolselder soep

  1, Was, schil de knolselder en snijd deze in ronde schijven, die je daarna in kleine blokjes snijd. Gebruik voor de soep ongeveer de helft van de knolselder.

  2, Zet een soeppan met de olie op een laag vuur. Laat de olie even opwarmen en voeg de knolselder toe. Blijf de eerste 3 minuten goed roeren, voeg daarna 250 ml water toe.

  3, Was en schil de aardappelen verdeel ze in kleine stukken en voeg toe aan de knolselder. Roer alles goed door elkaar. Voeg de rest van het water toe en laat alles op een middelhoog vuur 15 minuten sudderen.

  4, Rasp ondertussen de knoflook en de zest (schil) van de sinaasappel, Voeg de knoflook, zout en peper na 15 minuten toe aan de soep.

  5, Na 15 minuten kan de soep in een blender of mix je deze tot een smeuïge soep met een handmixer. Mocht je de soep te dik vinden, voeg dan extra water toe tot je een romige uitstraling krijgt.

  Serveer de soep met oregano en sinaas zest naar eigen smaak.

  EET SMAKELIJK !

  tsmaeckt makkelijk veganistisch koken
  PS: in een volgend recept beschrijf ik hoe je van de resterende knolselder een heerlijke Vegan kebab maakt. Veel kookplezier gewenst! Smaakvolle groet, Patrick t'smaeckt
Keywords: verse soepen, plantaardig, smaakvol koken, thuiskok, plantbased, gratis vegan recepten, natuurlijk lekker, vegan kookworkshop, tmaeckt recepten, veganistisch, smullen maar

De meest smaakvolle vegan recepten...haal je bij t'smaeckt

Recipe Card plugin aangedreven door WP Delicious

Pat

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *