Search
Close this search box.

KOESTER EN VERZORG JE LICHAAM...

Midden 2023 liep ik tegen een burnout aan. Als catering en horeca ondernemer maak ik lange dagen. In dat jaar…veel te lange dagen. Maandenlang bleef ik maar doorgaan, zelfs met een dubbele liesbreuk. Mezelf vertellend dat er geen tijd was voor de nodige operatie laat staan, de revalidatie. 

Tot op de dag dat het echt niet langer kon en ik met spoed onder het spreekwoordelijke mes moest. Tijdens operatie en herstel is zowat alles fout gegaan wat maar kon fout gaan. Letterlijk eigen schuld…en een dikke ongemakkelijke bult (even sarcastisch gebracht). 

Het moest en zou anders, sinds 2024 ben ik weer begonnen met sporten. Drie tot vier keer per week ga ik voor de werkdag begint, zwemmen. Niet extreem, relax 20 minuten baantjes trekken. Ook doe ik mijn uiterste best de dag optimaler in te delen. En verkoop ik meermaals een nee tegen opdrachten. Voorheen zei ik altijd ja en nam elke opdracht aan. Hoe onmogelijk het ook uit te voeren was, ik deed het. 

Door deze kleine veranderingen toe te passen in mijn werkschema voel ik mij stukken beter. Ik neem de tijd om al zittend te eten. Zondag en maandag zijn vrije dagen geworden. En…ik maak er werk van om naast het werk op een goede manier te bewegen. Relax sporten, genieten van een wandeling.

Wil je advies van een harde werker? Koester en verzorg je lichaam. je hebt er tenslotte maar één ! 

Groetjes, Pat

TSMAECKT Cateringservice.